Ceremoniile de înmormântare sunt evenimente unice și pline de tristețe, iar acestea necesită respectarea unor reguli și cerințe, inclusiv ceea ce privește îmbrăcămintea. Respectarea acestor reguli poate fi dificilă, mai ales pentru cei care nu au mai participat la o astfel de ceremonie. Îmbrăcămintea este o parte importantă a acestui eveniment și ar trebui abordată cu atenție și seriozitate.

Pentru femei, se recomandă purtarea unei rochii neagre sau a unei fuste lungi și a unei bluză în aceeași culoare, cu mâneci lungi. Machiajul și coafura nu ar trebui să atragă atenția și ar trebui să fie discret.

Bărbații ar trebui să poarte un costum negru obișnuit și o cravată simplă și modestă, într-o culoare discretă. Încălțămintea trebuie să fie neagră, iar pantofii sunt o alegere ideală. Cămașa poate fi albă sau albastră, în funcție de preferință.

În cazul bărbaților, cravata trebuie să fie, la rândul ei, cât mai simplă și modestă, într-o nuanță cât mai discretă, evitându-se culorile țipătoare. Încălțămintea recomandată trebuie să fie, de asemenea, în nuanță neagră, iar pantofii sunt o alegere ideală. Cămașa poate fi albă sau albastră, în funcție de preferințe.

Este important de reținut că atunci când participi la o ceremonie de înmormântare, trebuie să arăți respect față de cel care a plecat și față de familia acestuia. Vestimentația ta trebuie să reflecte acest respect și să arate că te afli acolo pentru a fi alături de familia celui care a plecat.

În plus, în unele culturi, există reguli specifice cu privire la vestimentația pentru ceremonii de înmormântare, așa că ar fi bine să te informezi cu privire la acestea înainte de a participa la un astfel de eveniment.

Atunci când participi la o ceremonie de înmormântare, trebuie să te îmbraci cu modestie și simplitate, evitând culorile țipătoare și accesoriile care ies în evidență. Arată respect față de cel care a plecat și față de familia acestuia prin vestimentația ta și informează-te cu privire la regulile specifice din cultura în care se desfășoară ceremonia.

Codul vestimentar la înmormântări, pentru EL
Arta vestimentației este una foarte subtila. Dar ea devine o poveste , o chestiune delicata in momentul in care participi la o înmormântare.
Funerariile sunt evenimente speciale, la care prin prezenta ta onorezi atât persoana decedata cât și rudele ei.
Astfel, dacă de obicei stilul tău îți reflecta personalitatea, funerariile iti impun ca toata tinuta sa fie dedicată decedatului și familiei .
Astfel, culorile închise sunt obligatorii . Costumul , negru, gri închis sau bleumarin, chiar purtat la 3 piese . Pentru zilele de vara toride se poate opta pentru un pantalon de culoare închisă cămașa alba, cravata și un sacou asortat.
Cămășile trebuie sa fie cât mai simple. Albe sau negre, iar cravata una intr o culoare uni, fără imprimeuri sau culori țipătoare.
Pantofii , si ei vor fi asortați la ținuta. De culoare închisă, clasici sau Oxford. Și neaparat foarte curați.
Piesele vestimentare care trebuie lăsate in dulap in astfel de ocazii, sunt : blugii, adidașii, tricoul ( inclusiv tricourile polo), tenesii .
Puteți sa intregiti ținuta cu o pălărie, dar ea fi obligatoriu scoasă in timpul slujbei.
Poți sa porți bijuterii si ceas cu condiția sa nu fie bătătoare la ochi.
Cand iesi din casa, trebuie sa ai o ținuta îngrijită, călcată, impecabila iar de data asta, ultimul touch, parfumul, trebuie uitat .
Subtilul, elegantă, sobrietatea, sunt cele care definesc ținuta la o inmormatare .
Așa cum tactul, respectul, demnitatea si societatea te vor defini pe tine, omul. Pentru ca dincolo de codul vestimentar, trebuie respectat si codul bunelor maniere.

Codul vestimentar la înmormântări, pentru EA
Funerariile sunt evenimente care trebuie tratate diferit, impunând un cod vestimentar formal.
Astfel, tinuta ta poate sa fie alcătuită dintr o rochie lunga, simpla, sau fusta peste genunchi si sacou. Când e foarte frig sau la înmormântarile mai puțin formale, se pot purta si pantaloni. Culorile vor fi neaparat închise, însă poți sa îți accesorizezi ținuta cu o palarie sa umbrela.
Palaria , poate la rândul ei sa fie accesorizata cu un voal de dantela neagra.
In țările cu tradiție, voalul din dantela neagra este simbolic pentru ca demonstrează ca acela care îl poarta trebuie protejat pentru durerea pierderii unui membru al familiei avand si un rol practic. Permite purtătorului intimitatea necesară pentru a se întrista sau lacrima, deoarece este mai greu pentru ceilalți sa ii vadă chipul.
Fără ștrasuri sau paiete, fără parfum strident. Poți sa porți o brosa sau un ceas de mana cu condiția ca cureaua lui sa nu fie aurie sau argintie.
Ciorapii trebuie sa fie de culoare închisă iar bluza va acoperi umerii și toata partea de sus a corpului.
Lacul de unghii trebuie sa fie in culori deschise, nude, nicidecum in culori tari.
Eleganta și sobrietatea ne definesc in astfel de momente!