Atunci când trebuie să faci față unei pierderi, sarcinile administrative pot părea copleșitoare. Obținerea certificatului și a adeverinței de înhumare, precum și pregătirea dosarului pentru ajutorul de înmormântare și ultima pensie, sunt etape esențiale, dar uneori complexe. Aici vei găsi toate informațiile necesare pentru a face acest proces mai usor.

Obținerea Certificatului și Adeverinței de Înhumare

  1. Certificat constatator de deces: Acest document este eliberat de medicul care a constatat decesul și trebuie să fie prezentat la primărie pentru a obține adeverința de înhumare.
  2. Carte de identitate a decedatului: Documentul de identitate al persoanei decedate este necesar pentru a confirma identitatea și pentru a obține certificatul și adeverința de înhumare.
  3. Acte de stare civilă ale decedatului: Aici intră certificatele de naștere și căsătorie ale persoanei decedate, care sunt solicitate pentru a valida informațiile necesare pentru actele ulterioare.
  4. Carte de identitate a aparținătorului: Persoana care se ocupă de formalitățile administrative ar trebui să aibă la îndemână actul de identitate.
  5. Acte de stare civilă ale aparținătorului: Dacă persoana care se ocupă de formalități este un aparținător, atunci se vor solicita certificatele sale de naștere și de căsătorie.

 

Documentele necesare pentru Dosarul de Ajutor de Înmormântare și Ultima Pensie

  1. Certificat de deces: La fel ca și pentru obținerea certificatului și adeverinței de înhumare, certificatul de deces este un document necesar și pentru pregătirea dosarului pentru ajutorul de înmormântare și ultima pensie.
  2. Carte de identitate a aparținătorului: Aparținătorul decedatului, care solicită ajutorul de înmormântare și ultima pensie, trebuie să prezinte documentul său de identitate.
  3. Acte de stare civilă ale aparținătorului: Aici intră certificatele de căsătorie și de naștere ale aparținătorului, care sunt necesare pentru a confirma legătura cu persoana decedată.
  4. Cupon de pensie al decedatului: Acest document este crucial pentru a proba calitatea de pensionar a persoanei decedate și pentru a solicita ultima pensie.

În momentele dificile, echipa noastră vă stă alături pentru a vă ghida prin acest proces delicat. Pentru orice întrebări sau asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Este onoarea noastră să vă sprijinim în aceste momente sensibile.